KRISHOME Września chce wrócić na zaplecze PlusLigi
Klub z Wrześni, który stał się już uznaną marką w TAURON 1. Lidze, w której rywalizował w ostatnich dziesięciu sezonach, wkrótce rozpocznie przygotowania do nowych rozgrywek w 2. Lidze siatkarzy. Szefowie KRISHOME Września liczą na udany sezon i powrót na zaplecze PlusLigi.
2023-08-01, 16:00

Odmieniona drużyna z Wrześni ma ambitne plany sportowe na sezon 2023/2024, a w ich realizacji mają pomóc wierni sponsorzy i partnerzy, którzy wspierają klub w szybkim powrocie do TAURON 1. Ligi. W poprzednich sezonach udawało się przecież zdobywać nawet brązowe medale na zapleczu PlusLigi. Od nowego sezonu zespół rywalizujący w 2. lidze siatkarzy będzie nosił nową nazwę – KRISHOME Września.

Zaczynamy kolejny wspólny sezon od drugiej ligi. Nasza firma postanowiła nadal wspierać klub i lokalne rozgrywki, a od sezonu 2023/2024 będziemy promować w sporcie markę Sieci Salonów KRISHOMEmówi Karol Krysiński, prezes zarządu spółki. W tej chwili całe nasze środowisko chce jak najszybszego powrotu do TAURON 1. Ligi. Dla drużyny to zupełnie nowe rozdanie i wierzymy, że pomarańczowa ofensywa zostanie zauważona na boiskach w całym kraju – dodaje prezes.

By móc realizować ambitne plany na przyszłość klub pozyskał także kolejnego partnera strategicznego – firmę SCZ Inwestycje. Nowy sponsor, stabilizacja w sztabie szkoleniowym i olbrzymia
pozytywna energia mają sprawić, że KRISHOME Września z nową siłą wejdzie w kolejny siatkarski sezon.

Przypomnijmy, że zarząd KRISHOME Września zdecydował, że w klubie na kolejne dwa sezony pozostanie bardzo doświadczony szkoleniowiec Marian Kardas, który od kilku sezonów jest związany z klubem.

Już 31 lipca rozpoczynamy okres przygotowawczy, mamy w kładzie mieszankę młodzieży z doświadczeniemopowiada Marian Kardas. Zostało trzech graczy z minionych rozgrywek, przyszło kilku nieźle ogranych na drugoligowym poziomie oraz medaliści mistrzostw Polski juniorów. W drugiej lidze jest sporo klubów, które marzą o awansie do TAURON 1. Ligi, więc naszą rolą jest dobrze pracować i budować nowy zespół, żeby był gotowy na wyzwania – dodaje trener.

Skład zespołu jest już zamknięty, są z nami nasi fantastyczni sponsorzy i partnerzy, którym bardzo dziękujemy za zaufaniemówi Robert Wardak, prezes zarządu KRISHOME Września. Nasz tytularny sponsor jest z nami już od 15 lat, tak stabilna i długotrwała współpraca to w zawodowym sporcie coś wyjątkowego. Jesteśmy pełni optymizmu i bardzo wdzięczni, będziemy chcieli z jak najlepszej strony pokazać w naszym regionie markę KRISHOME. Oczywiście marzymy o awansie, ale przed nami jeszcze długa droga – dodaje prezes.

Siatkarze KRISHOME Września rozpoczęli przygotowania do sezonu 2023/2024. 31 lipca 2023 roku odbyła się oficjalna prezentacja drużyny, którą Marian Kardas zbudował praktycznie od nowa. Klub pozyskał 11 zawodników, a 3 siatkarzy - Patryk Ligocki, Jędrzej Ziółkowski i Oskar Laskowski - kontynuuje zeszłoroczne kontrakty. W sezonie 2023/2024 powalczą o powrót na zaplecze Plus Ligi.

Na ataku zobaczymy Dominika Rakowskiego i Jędrzeja Ziółkowskiego, nowi są obaj rozgrywający - Jakub Szarek i Ziemowit Stach. Na przyjęciu zagrają Jakub Rząca, Adrian Andruszkiewicz, Marek Subocz i Hubert Chudziak, na środku pojawią się Oskar Laskowski, Maciej Jakubowski, Patryk Szymański i Fryderyk Polus, a na libero zobaczymy Patryka Ligockiego i Igora Więcka.

Fot.1. KRISHOME Września w pełnym składzie podczas oficjalnej prezentacji drużyny.

Aleksandra Sobczak
Specjalista ds. PR i Content Marketingu